Lijst van vragen, gesteld aan de regering, over het rapport Resultaten verantwoordingsonderzoek 2022 bij het Ministerie van Defensie (Kamerstuk 36360-X-2) - Jaarverslag en slotwet Ministerie van Defensie 2022

1.

Kerngegevens

Officiële titel Lijst van vragen, gesteld aan de regering, over het rapport Resultaten verantwoordingsonderzoek 2022 bij het Ministerie van Defensie (Kamerstuk 36360-X-2)
Document­datum 24-05-2023
Publicatie­datum 24-05-2023
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Lijst van vragen

De vaste commissie voor Defensie heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister van Defensie over het rapport Resultaten verantwoordingsonderzoek 2022 bij het Ministerie van Defensie (Kamerstuk 36 360 X, nr. 2).

De voorzitter van de commissie,

De Roon

Adjunct-griffier van de commissie,

Goorden

Nr

Vraag

1

Wat zijn formeel de bevoegdheden van de Algemene Rekenkamer en waar dienen zij de departementen op te controleren?

2

Op welke momenten heeft de Algemene Rekenkamer Defensieterreinen betreden?

3

Welke Defensieterreinen heeft de Algemene Rekenkamer betreden?

4

Hoe ver (in termen van gelaagde beveiliging) is de Algemene Rekenkamer gekomen? Op welke momenten is de Algemene Rekenkamer gesignaleerd en wanneer niet?

5

Zijn de medewerkers van de Algemene Rekenkamer strafbaar wegens het betreden van Defensieterreinen, terwijl zij daar niet toe bevoegd zijn?


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.