Motivering op grond van artikel 2.27 van de Comptabiliteitswet van incidentele suppletoire begrotingen

1.

Kerngegevens

Officiële titel Motivering op grond van artikel 2.27 van de Comptabiliteitswet van incidentele suppletoire begrotingen
Document­datum 05-12-2022
Publicatie­datum 05-12-2022
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

datum 5 december 2022

De voorzitters van de vaste Kamercommissies

Postbus 20018

2500 EA Den Haag

Vaste commissie voor Rijksuitgaven

Griffier Wouter Lips

Bezuidenhoutseweg 67

2594 AC Den Haag

T 06-11328308

E w.lips@tweedekamer.nl

Geachte voorzitters,

Hierbij breng ik u namens de commissie voor de Rijksuitgaven een brief onder de aandacht die vorige week namens de Kamer aan de minister van Financiën is gestuurd als coördinerend minister voor het begrotingsproces op grond van artikel 4.11 van de Comptabiliteitswet over de motivering van incidentele suppletoire begrotingen, waarbij een beroep wordt gedaan op artikel 2.27 van de Comptabiliteitswet.

In deze brief wordt namens de Kamer aangegeven dat ten aanzien van een beroep op artikel 2.2.7 van de Comptabiliteitswet aan tenminste vijf criteria dient te worden voldaan ter toelichting op een dergelijk beroep.

De commissie voor de Rijksuitgaven verzoekt u om bij ieder beroep op artikel 2.27 CW na te gaan op welke wijze aan deze informatieverplichtingen is voldaan en op basis daarvan bij de behandeling van de incidentele suppletoire begroting als commissie een uitspraak te doen of de geboden informatie als voldoende wordt beoordeeld.

Tevens wordt u verzocht de commissie voor de Rijksuitgaven hiervan op de hoogte te stellen.

De commissie voor de Rijksuitgaven zal vervolgens periodiek (in eerste instantie ieder kwartaal) nagaan op welke wijze het kabinet heeft voldaan aan de verzochte informatieverstrekking en zo nodig actie ondernemen om het kabinet te herinneren aan de verwachting van de Kamer over de benodigde informatie.

Hoogachtend,

De voorzitter van de commissie voor de Rijksuitgaven,

Sneller

De griffier van de commissie voor de Rijksuitgaven,

Lips


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.