Lijst van vragen: Verslag houdende een lijst van vragen inzake vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2023 (Kamerstuk 36200-III) - Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2023

Deze lijst van vragen i is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 36200 III - Vaststelling begroting Algemene Zaken, Kabinet van de Koning en Commissie van Toezicht Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2023.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen inzake vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2023 (Kamerstuk 36200-III)
Document­datum 26-09-2022
Publicatie­datum 26-09-2022
Kenmerk 36200-III, nr. ?
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

36200-III Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2023

nr. Verslag houdende een lijst van vragen

Vastgesteld (wordt door griffie ingevuld als antwoorden er zijn)

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken heeft een aantal vragen voorgelegd aan de regering inzake de vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2023 (Kamerstuk 36200-III).

Voorzitter van de commissie,

Hagen

Adjunct-griffier van de commissie,

Honsbeek

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

1

Wat zijn de regels voor hoe adviezen van het Klachtenmeldpunt inzake aanbestedingen UBR|HIS (Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk | Haagse Inkoop Samenwerking) moeten worden opgevolgd? Wat is gebruikelijk te doen met dergelijke adviezen?

2

Kan worden toegelicht waarom ervoor gekozen is om het advies van het Klachtenmeldpunt inzake aanbestedingen UBR|HIS (Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk | Haagse Inkoop Samenwerking) over de aanbesteding opdrachtfotografie voor de Rijksoverheid naast u neer te leggen?

3

Welke maatregelen zijn genomen om een hogere bezoekerstevredenheid voor Rijksoverheid.nl in 2023 aannemelijk te maken?

4

Hoeveel van de 5.224 (X € 1000) euro voor coördinatie van het algemeen communicatie- en regeringsbeleid (Rijksvoorlichtingsdienst) in 2026 is gereserveerd voor het categoriemanagement vakliteratuur en abonnementen? Hoeveel hiervan is juridisch verplicht?

10

5

Welke evaluaties zijn er bekend van de MoNo campagnes? Wat waren hiervan de uitkomsten?

11

6

Welke inspanningen zijn er verricht sinds de behandeling van de begroting van Algemene Zaken in september 2021 om het gebruik van het woord ‘klant’ in overheidscommunicatie en uitvoeringsorganisaties (verder) terug te dringen?

14

18

7

Kunt u toelichten hoe het komt dat de omzet van de Dienst Publiek en Communicatie in 2023 stijgt met 27 miljoen euro? Kunt u toelichten wat hier de oorzaak van is?

15

8

Waarom wordt het woord ‘omzet’ gebruikt in begrotingen van de Rijksoverheid?

15

18

9

Wat wordt er verstaan onder ‘beeldadvies’? Hoeveel fte’s houden zich bezig met ‘beeldadvies’?

16

10

Op welke schaal worden de burgertevredenheid telefonie (cijfer 4,0 in 2022), burgertevredenheid e-mail (3,2 in 2022) en Bezoekerstevredenheid Rijksoverhied.nl (cijfer: 7,0 in 2022) gemeten?

18

11

De begroting van de Dienst Publiek en Communicatie (DPC) kent een negatief saldo. Welke bezuinigingsvoorstellen liggen voor om dit gat te dichten?

18

12

Welke maatregelen zijn genomen om een lager ziekteverzuim in 2023 aannemelijk te maken?

21

13

Welke maatregelen zijn genomen om een hoger service niveau telefonie in 2023 aannemelijk te maken?

21

14

Welke maatregelen zijn genomen om een hoger service niveau e-mail in 2023 aannemelijk te maken?

21

15

Welke beleidsbesluiten en/of besluiten in de Tweede Kamer liggen er ten grondslag aan de uitbreiding van het fte-totaal met ruim 15% ?

21

16

Welke inspanningen zijn er verricht sinds de behandeling van de begroting van Algemene Zaken in september 2021 om de aanbevelingen van het GRECO rapport uit 2019 verder uit te voeren en op te volgen?

27

Totaallijst feitelijke vragen Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2 (36200-III-0) 2/2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.