Lijst met EU-voorstellen d.d. 23-09-2022

1.

Kerngegevens

Officiële titel Lijst met EU-voorstellen d.d. 23-09-2022
Document­datum 23-09-2022
Publicatie­datum 23-09-2022
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Commissie FIN

23 september 2022

Lijst van nieuwe EU-voorstellen

De Europese Commissie heeft in de periode sinds de vorige lijst met EU-voorstellen (die is besproken in de vorige procedurevergadering) de volgende voor deze vaste commissie relevante voorstellen voor Europese wetgeving, besluiten en andere beleidsvormende documenten aan de Tweede Kamer gestuurd1:

  • Nieuw voorgestelde EU-wetgeving

    (Verordeningen, richtlijnen en wetgevende besluiten)

  • Nieuwe EU-documenten van niet-wetgevende aard

    (Mededelingen, aanbevelingen, actieplannen, consultaties, etc.)

  • Titel

    Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot toekenning van buitengewone macrofinanciële bijstand aan Oekraïne, teneinde het gemeenschappelijk voorzieningsfonds te versterken met garanties van de lidstaten en met een specifieke voorziening voor bepaalde financiële verplichtingen in verband met Oekraïne die worden gegarandeerd bij Besluit nr. 466/2014/EU, en tot wijziging van Besluit (EU) 2022/1201 COM(2022)557 i

    Voorstel

    Desgewenst betrekken bij het commissiedebat Eurogroep/Ecofinraad/IMF op donderdag 29 september 2022.

    Noot

    Dit betreft het voorstel van de Europese Commissie voor het verstrekken van € 5 miljard aan macrofinanciële bijstand aan Oekraïne. Hierover heeft uw Kamer op 16 september jl. reeds een Kamerbrief ontvangen, welke tevens geagendeerd is voor de procedurevergadering. Deze Kamerbrief vervangt het BNC-fiche.

  • Titel

    Voorstel voor een UITVOERINGSBESLUIT VAN DE RAAD betreffende de goedkeuring van de beoordeling van het herstel- en veerkrachtplan voor Nederland COM(2022)469 i

    Voorstel

    Desgewenst betrekken bij het commissiedebat Eurogroep/Ecofinraad/IMF op donderdag 29 september 2022.

    Noot

    Dit betreft het voorstel voor het Uitvoeringsbesluit waarmee de Raad het Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan kan goedkeuren. Dit voorstel is geagendeerd voor de Ecofinraad van 4 oktober 2022.

    1 Voor een overzicht van behandelopties per type EU-voorstel, zie dit overzicht op Plein2 (interne link).

    1


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.