Lijst van vragen, gesteld aan de regering, over het rapport Resultaten verantwoordingsonderzoek 2021 bij het Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet van de Koning en de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Kamerstuk36100-III-2) - Jaarverslag en slotwet Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet van de Koning en de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2021

Deze lijst van vragen i is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 36100 III - Jaarverslag en slotwet Ministerie AZ, het Kabinet van de Koning, Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2021 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Lijst van vragen, gesteld aan de regering, over het rapport Resultaten verantwoordingsonderzoek 2021 bij het Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet van de Koning en de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Kamerstuk36100-III-2)
Document­datum 27-05-2022
Publicatie­datum 27-05-2022
Kenmerk 36100 III, nr. ?
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

36 100 III Jaarverslag en slotwet Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet van de Koning en de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2021

nr. Lijst van vragen

Vastgesteld (wordt door griffie ingevuld als antwoorden er zijn)

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister-president, minister van Algemene Zaken, over het rapport van de Algemene Rekenkamer inzake Resultaten verantwoordingsonderzoek 2021 bij het Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet van de Koning en de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Kamerstuk 36100 III, nr. 2).

Voorzitter van de commissie,

Hagen

Adjunct-griffier van de commissie,

Honsbeek

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

1

Kan een concreet tijdpad gegeven worden van de verbeteringen die het ministerie van plan is door te voeren naar aanleiding van de aanbevelingen van de Algemene Rekenkamer?

2

Kunt u uiteenzetten waarom er vanwege het programma AZ Next geen oplossing is voor het te hoge aantal beheeraccounts met vergaande bevoegdheden bij belangrijke onderdelen van de IT-infrastructuur binnen het ministerie van Algemene Zaken?

3

Kunt u aangeven hoe u het risico op foutieve handelingen of bewust misbruik van bevoegdheden binnen het ministerie van Algemene Zaken tegengaat als u het hoge aantal beheeraccounts met vergaande bevoegdheden niet aanpakt?

Totaallijst feitelijke vragen Rapport Resultaten verantwoordingsonderzoek 2021 bij het Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet van de Koning en de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (vragen aan de regering) (36100-III-2) 1/1


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.