Verzoek om inbrengdatum verslag Wet toekomst pensioenen (36067) (26 april 2022) te verplaatsen naar een later tijdstip - Wijziging van de Pensioenwet, de Wet inkomstenbelasting 2001 en enige andere wetten in verband met herziening van het pensioenstelsel, standaardisering van het nabestaandenpensioen, aanpassing van de fiscale behandeling van pensioen en enige andere wijzigingen ten aanzien van pensioen (Wet toekomst pensioenen)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek om inbrengdatum verslag Wet toekomst pensioenen (36067) (26 april 2022) te verplaatsen naar een later tijdstip
Document­datum 14-04-2022
Publicatie­datum 14-04-2022
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

2022Z07576/2022D15333

Van: Kent, B. van

Verzonden: dinsdag 12 april 2022 17:06

Aan: Commissie SZW

Onderwerp: Verzoek

Beste Griffie,

Helaas kon ik niet aanwezig zijn bij de procedurevergadering van 5 april. In principe vind ik het dan ook normaal dat je je neerlegt bij de besluiten die daar zijn genomen. Desondanks wil ik wel een punt opbrengen. Ik heb namelijk meermaals Kamerleden van zowel oppositie als coalitiepartijen gehoord over het belang van de Wet Toekomst Pensioenen zorgvuldig behandelen. Dit lijkt mij wijs gezien het feit dat deze wet zeer complex is en aan veel verschillende onderwerpen raakt.

Op de agenda van de PV werd als noot aangegeven dat 22 april en 10 mei rondetafelgesprekken gepland staan met pensioenexperts en betrokkenen. Het verbaasde me dan ook dat we de inbreng over de WTP inplannen voordat we met deze experts gesproken hebben en voordat we deze wet gedegen gelezen en besproken kunnen hebben met stakeholders (die hem ook nog in definitieve versie moeten lezen), te weten op 26 april. Zeker ook voor kleinere fracties en eventuele eenpersoonsfracties die zich hier ook over willen ontfermen is deze tijd en informatie cruciaal en is de gekozen datum te kort dag.

Het lijkt mij voor een zorgvuldige behandeling van zulk een grote en fundamentele wet essentieel om genoeg tijd en kennis te hebben, daarom zou ik graag willen voorstellen om de inbreng voor het verslag WTP via een e-mailprocedure te verplaatsen tot na de openbare gesprekken met experts. Dit zou bijvoorbeeld op maandag 16 mei kunnen worden gesteld.

Alvast hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

Bart van Kent

Tweede Kamerlid SP


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.