Uitnodiging Dag van de van de Publieke Dienstverlening d.d. 23 juni 2022 - Structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI)

Deze brief is onder nr. ? toegevoegd aan dossier 26448 - Structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI).

1.

Kerngegevens

Officiële titel Uitnodiging Dag van de van de Publieke Dienstverlening d.d. 23 juni 2022
Document­datum 07-04-2022
Publicatie­datum 07-04-2022
Kenmerk 26448, nr. ?
Commissie(s) Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer

Commissie SZW

DER STATEN

GENERAAL

Aan de voorzitters van de vaste commissies van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 5 april 2022

Betreft:

Verzoek inzake invulling Dag van de Publieke Dienstverlening 2022

Geachte commissievoorzitters,

Dit jaar zal voor het eerst de Dag van de Publieke Dienstverlening worden georganiseerd, in navolging van de Public Service Day van de Verenigde Naties. Zowel de Dag van de Publieke Dienstverlening als de VN Public Service Day zal plaatsvinden op 23 juni 2022. Op deze dag zal overheidsbreed de uitvoering en dienstverlening aan de politiek worden gepresenteerd en zal het gesprek aangegaan worden over hoe het staat met de uitvoering en dienstverlening binnen Nederland.

Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de motie Tielen en Ceder, die op 28 september 2021 met algemene stemmen is aangenomen.1 In deze motie wordt de regering opgeroepen een jaarlijkse Dag van de Uitvoering te organiseren met daarbij een rol voor de Kamer. Ook de Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties (TCU) heeft hier eerder een aanbeveling toe gedaan (zie aanbeveling 6 van het rapport van de TCU, Klem tussen balie en beleid).

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid is de organisatie van deze dag gestart en heeft een voorbereidingsgroep2 benoemd.

De commissie SZW nodigt uw commissie uit om een actieve bijdrage te leveren aan de Dag van de Publieke Dienstverlening. Om te beginnen worden alle Kamerleden van harte uitgenodigd om aan de Dag van de Publieke Dienstverlening deel te nemen. Speciaal hiervoor is het verzoek gedaan om die middag geen commissiedebatten in te plannen. Het gaat dan vooral om het "breed en intensief in gesprek gaan met mensen die afhankelijk zijn van en medewerkers die werkzaam zijn bij de diverse uitvoeringsorganisaties" (zie dictum van de motie).

De commissie vraagt de Kamercommissies daarnaast aan te geven welke uitvoeringsorganisatie(s) zij zouden willen uitnodigen voor deze dag en mogelijke gespreksonderwerpen aan te geven. U kunt als commissie daarvoor de namen van maximaal twee uitvoeringsorganisaties en gespreksonderwerpen aanleveren die een rol kunnen spelen bij de Dag van de Publieke Dienstverlening, waaruit de voorbereidingsgroep vervolgens een selectie zal maken.

Namens de commissie verzoek ik u de namen van de uitvoeringsorganisatie(s) en de mogelijke gespreksonderwerpen uiterlijk 21 april 2022 door te geven.

Hoogachtend,

de voorzitter van de Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Tunahan Kuzu

1 Motie Tielen en Ceder. Kamerstuk 26 448, nr. 657.

2 De voorbereidingsgroep bestaat uit de leden Ceder (CU, voorzitter), De Kort (WD), Strolenberg (WD), Dekker-Abdulaziz (D66), Maatoug (GL) en Den Haan (Fractie Den Haan).

Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

  • T. 
    070-3182041

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.