35625, nr. 16 - Amendement Bisschop over meer maatwerk bij afspraken over extra ondersteuning - Wijziging van onder meer de Wet educatie en beroepsonderwijs met het oog op de verbetering van de rechtsbescherming van mbo-studenten

Dit amendement op het wetsvoorstel Wijziging van onder meer de Wet educatie en beroepsonderwijs met het oog op de verbetering van de rechtsbescherming van mbo-studenten werd op 27 januari 2022 ingediend door het Tweede Kamerlid Roelof Bisschop (SGP) i. De tekst werd op 2 februari 2022 gewijzigd.
 
De toelichting van de indiener op het gewijzigde amendement luidt als volgt:
 

Ondergetekende ziet het risico dat bij de afspraken over extra ondersteuning dezelfde praktijk kan ontstaan als bij de onderwijsovereenkomst, namelijk dat de instelling in hoge mate gestandaardiseerde afspraken gebruikt en de student tekent bij het kruisje. Een nadere omschrijving van het proces dat tot de afspraken leidt, kan dit risico verminderen. Dit amendement bepaalt dat de instelling eerst een onderzoek verricht naar de omstandigheden, de behoeften en de mogelijkheden van de student om vast te kunnen stellen welke extra ondersteuning nodig is. Het bevoegd gezag kan de student of zijn ouders daartoe verzoeken relevante informatie aan te leveren.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 2 februari 2022, gewijzigd amendement, nr. 16     KST3562516
Gewijzigd amendement Bisschop ter vervanging van nr. 12 over meer maatwerk bij afspraken over extra ondersteuning
 

2.

Dossier