35625, nr. 9 - Amendement Bouchallikh over de verplichting een student-lid deel uit te laten maken van de geschillenadviescommissie - Wijziging van onder meer de Wet educatie en beroepsonderwijs met het oog op de verbetering van de rechtsbescherming van mbo-studenten

Dit amendement op het wetsvoorstel Wijziging van onder meer de Wet educatie en beroepsonderwijs met het oog op de verbetering van de rechtsbescherming van mbo-studenten werd op 27 januari 2022 ingediend door het Tweede Kamerlid Kauthar Bouchallikht (GL) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Met het onderhavig wetsvoorstel worden instellingen verplicht tot het inrichten van een onafhankelijke geschillenadviescommissie. Indiener wil met dit amendement ervoor zorgen dat er een betere balans is in de samenstelling van de nieuwe geschillenadviescommissie. Om het studentenperspectief ook te waarborgen in de besluiten van de geschillenadviescommissie en bij het oordelen over de toepassing van het recht wil de indiener dat er ook altijd een student-lid zitting heeft in de geschillenadviescommissie, die in het Europese deel van Nederland wordt benoemd op voordracht van de centrale studentenvertegenwoordiging van de onderwijsinstelling.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 27 januari 2022, amendement, nr. 9     KST356259
Amendement Bouchallikh over de verplichting een student-lid deel uit te laten maken van de geschillenadviescommissie
 

2.

Dossier