Voorstel van het lid Gündogan (VOLT) tot het organiseren van een rondetafelgesprek over macro-economische thema’s

1.

Kerngegevens

Officiële titel Voorstel van het lid Gündogan (VOLT) tot het organiseren van een rondetafelgesprek over macro-economische thema’s
Document­datum 24-01-2022
Publicatie­datum 24-01-2022
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Voorstel van het lid Gündoğan (VOLT) tot het organiseren van een rondetafelgesprek over macro-economische thema’s

2022Z01023 / 2022D02177

Van:

Verzonden: vrijdag 21 januari 2022 16:09

Aan: Weeber, S.

CC: Gündoğan, N. (Nilüfer)

Onderwerp: Voorstel Nilüfer Gündogan (Volt) aanstaande PV Financiën

Dag Sander,

Excuses voor de late reactie van onze kant, maar hierbij het voorstel van Nilüfer voor de PV van woensdag;

Het voorstel dat Nilüfer heeft voor de procedurevergadering van aanstaande woensdag betreft het organiseren van een rondetafelgesprek met verschillende experts op het gebied van macro-economie in aanloop naar het debat over de startnota. Denk aan (een greep uit) de zeven economen die in NRC waarschuwde voor de verspilling van miljarden door het nieuwe kabinet (Rutte IV dreigt miljarden te verspillen - NRC), Pieter Hasekamp of Klaas Knot. Samen met deze experts kan de commissie in gesprek gaan over het huidige coalitieakkoord en de risico’s en kansen met betrekking tot de economie en de overheidsfinanciën (waaronder ook in relatie tot het SGP). Nilüfer heeft in gedachten welke experts zij wil uitnodigen, maar acht het in het kader van de nieuwe bestuurscultuur belangrijker om eerst van gedachten te wisselen met haar collega-commissieleden alvorens het rondetafelgesprek officieel ingepland wordt en er uitnodigingen naar experts verstuurd worden. Daarnaast wil Nilüfer in conclaaf met de commissie over de optie om dit beoogde rondetafelgesprek samen te voegen met het beoogde rondetafelgesprek n.a.v. de papers die ingestuurd zijn over de situatie omtrent de inflatie.

Met vriendelijke groet,

Politiek assistent Nilüfer Gündoğan

Volt

Tweede Kamer der Staten-Generaal


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.