Lijst van vragen: Verslag houdende een lijst van vragen inzake Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) - Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Deze lijst van vragen i is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 35975 XV - Wijziging begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2021 (Najaarsnota) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel 35975 XV Verslag houdende een lijst van vragen inzake Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)
Document­datum 06-12-2021
Publicatie­datum 06-12-2021
Kenmerk 35975-XV, nr. ?
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

35975-XV Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

nr. Verslag houdende een lijst van vragen

Vastgesteld (wordt door griffie ingevuld als antwoorden er zijn)

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst van vragen met de daarop gegeven antwoorden.

De vragen zijn op 6 december 2021 voorgelegd aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De daarop door de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gegeven antwoorden zijn hierbij afgedrukt.

Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

Fungerend voorzitter van de commissie,

Peters

Adjunct-griffier van de commissie,

Blom

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

1

Wat is het koopkrachteffect van een verhoging van de maximale

algemene heffingskorting met 1 miljard euro?

2

Wat is het koopkrachteffect van een verlaging van het tarief basisschijf inkomstenbelasting met 1 miljard euro?

3

Wat is het koopkrachteffect van een verlaging van het tarief basisschijf inkomstenbelasting met 1 miljard euro?

4

Wat is het koopkrachteffect van een verhoging van de maximale

arbeidskorting met 1 miljard euro?

5

Wat is het koopkrachteffect van een verhoging van de maximale

ouderenkorting met 1 miljard euro?

6

Wat is het koopkrachteffect van een verhoging van de kinderopvangtoeslag door verhoging bedrag eerste kind met 1 miljard euro?

7

Wat is het koopkrachteffect van een verhoging van het maximale

kindgebonden budget met 1 miljard euro?

8

Wat is het koopkrachteffect van een verhoging van de maximale

inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK) met 1 miljard

euro?

9

Hoe lang ontvangen mensen gemiddeld een bijstandsuitkering?

10

Wat is het gemiddelde huishoudinkomen van mensen die een

bijstandsuitkering ontvangen?

11

Wat is momenteel de huidige prognose voor het aantal

Werkloosheidswet (WW)-uitkeringen en het gemiddelde bedrag van deze uitkeringen eind 2021?

12

Hoeveel personen ontvangen een Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA)-uitkering en hoeveel procent hiervan ontvangt de basisuitkering?

13

Hoeveel personen ontvangen een Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA)-uitkering en hoeveel procent hiervan ontvangt de basisuitkering?

14

Hoe komt het dat er onderuitputting is bij de subsidies duurzame inzetbaarheid?

15

Wat doet de neerwaartse bijstelling van de Algemene Ouderdomswet (AOW) meerderjarig met de Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW)?

16

Zorgt de onderuitputting vanwege corona voor vertraging in beleid en uitvoering specifiek op dienstverlening?

17

Er heeft een kasschuif van € 6 miljoen naar 2022 en € 12 miljoen naar 2023 plaatsgevonden omdat de loting en de beschikkingen voor het laatste tijdvak van de subsidie 'NL leert door - scholing' zijn uitgesteld, waarom zijn deze uitgesteld?

11

18

Wat zijn de gevolgen van de lagere AOW-uitgaven, die het resultaat zijn van een lager aantal AOW-ontvangers, voor de AOW-uitgaven in de komende jaren?

26

19

Wat zijn de redenen voor de budgettair neutrale herschikkingen (13,7 miljoen euro)? Wat wordt er nu anders gedaan met dit budget?

33

20

Wat is het probleem met de opvang van alleenstaande minderjarige vreemdelingen? Waarom wordt dit gezien als gedeeltelijke verantwoordelijkheid tussen de ministeries, met name met betrekking tot de rol van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid?

33

21

Wat betekent de heropening van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) voor de afrekeningen, na- en terugbetalingen van eerdere NOW-tranches? Gaan deze vertraging oplopen en zo ja, hoeveel?

82

85

Totaallijst feitelijke vragen Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (35975-XV-00) 7/7


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.