Motie Rombouts c.s. over een deugdelijk systeem van informatiehuishouding van de overheid - Voorstel van wet van de leden Snels en Sneller houdende regels over de toegankelijkheid van informatie van publiek belang (Wet open overheid)

Deze motie i is onder nr. Z toegevoegd aan wetsvoorstel 33328 - Initiatiefvoorstel Wet open overheid i en wetsvoorstel 35112 - Novelle initiatiefvoorstel Wet open overheid i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Voorstel van wet van de leden Snels en Sneller houdende regels over de toegankelijkheid van informatie van publiek belang (Wet open overheid); Motie van het lid Rombouts c.s. over een deugdelijk systeem van informatiehuishouding van de overheid
Document­datum 28-09-2021
Publicatie­datum 28-09-2021
Nummer KST33328Z
Kenmerk 33328; 35112, nr. Z
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2021-2022

 

33 328

Voorstel van wet van de leden Snels en Sneller houdende regels over de toegankelijkheid van informatie van publiek belang (Wet open overheid)

35 112

Voorstel van wet van de leden Snels en Sneller tot wijziging van het voorstel van wet van de leden Snels en Sneller houdende regels over de toegankelijkheid van informatie van publiek belang (Wet open overheid) (Wijzigingswet Woo)

Z1

MOTIE VAN HET LID ROMBOUTS C.S.

Voorgesteld op 28 september 2021

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

overwegend, dat er brede consensus is om overheden transparanter te maken, om zo het belang van openbaarheid van publieke informatie voor de democratische Rechtsstaat te dienen;

constaterend, dat in wetenschappelijke kring scherpe kritiek is geuit of met de wetsvoorstellen Wet open overheid de actieve openbaarmaking en de gewenste omslag in de bestuurscultuur wel dichterbij komen;

spreekt uit, dat het niet zozeer gaat om meer en gedetailleerde regelgeving, maar om investeringen in een informatiehuishouding en in een mentaliteitsverandering onder bestuurders;

verzoekt de regering met voortvarendheid een evaluatie van de Wet openbaarheid van bestuur uit te laten voeren en een voorstel voor te bereiden om te investeren in een deugdelijk systeem van informatiehuishouding van de overheid en een mentaliteitsverandering onder bestuurders.

en gaat over tot de orde van de dag.

Rombouts

Schalk

Talsma

 

1 De letter Z heeft alleen betrekking op 33 328

kst-33328-Z

ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2021

Eerste Kamer, vergaderjaar 2021-2022, 33 328, Z


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.