Lijst van vragen, gesteld aan de regering, over het rapport Resultaten verantwoordingsonderzoek 2019 bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Kamerstuk 35470-XV-2) - Jaarverslag en slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2019

Deze lijst van vragen i is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 35470 XV - Jaarverslag en slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2019 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Lijst van vragen, gesteld aan de regering, over het rapport Resultaten verantwoordingsonderzoek 2019 bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Kamerstuk 35470-XV-2)
Document­datum 28-05-2020
Publicatie­datum 28-05-2020
Kenmerk 35470-XV, nr. ?
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

35470-XV-2 Jaarverslag en slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2019

nr. Lijst van vragen

Vastgesteld (wordt door griffie ingevuld als antwoorden er zijn)

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een aantal vragen voorgelegd aan de bewindspersonen van Sociale zaken en werkgelegenheid over de brief van 20 mei 2020 inzake het ARK-rapport bij het Jaarverslag ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2019 (Kamerstuk 35470-XV, nr. 2).

De daarop door de bewindspersonen gegeven antwoorden zijn hierbij afgedrukt.

Voorzitter van de commissie,

Rog

Adjunct-Griffier van de commissie,

Reinders

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

  • Wat zijn de aantallen inburgeraars die elk jaar binnenkomen?

  • Hoeveel inburgeraars zijn in 2019 succesvol ingeburgerd?

  • Hoeveel mensen zaten er in 2019 vast in een pre-procedure?

  • Hoe lang duurt het gemiddeld van moment van aanmelding asielzoeker tot start inburgering?

  • Hoe lang duurt een volledig inburgeringstraject gemiddeld?

  • Wat is de streeftijd voor een inburgeringstraject?

  • Waar ziet u kwetsbaarheden in de uitvoering bij andere partijen, gezien het feit dat de Algemene Rekenkamer erop wijst dat uw afhankelijkheid voor wat betreft de uitvoering op afstand breder is dan alleen de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen (UWV)?

  • Hoe gaat u om met de kritiek van de Algemene Rekenkamer om meer grip op de uitvoering te krijgen en de informatiepositie van de Tweede Kamer te verbeteren?

    7

  • Hoeveel werkgelegenheid zou 500 miljoen euro opleveren als rechtstreeks mensen in dienst genomen worden en met welk jaarsalaris wordt er dan gerekend, in aanmerking genomen dat de Algemene Rekenkamer concludeert dat het niet plausibel is dat de uitgaven aan het lage-inkomensvoordeel (LIV) doelmatig zijn, omdat de jaarlijkse uitgaven aan het LIV (ongeveer 500 miljoen euro) niet tot een groter aantal extra voltijdsbanen leiden dan wanneer u - in theorie - zelf extra banen zou financieren met deze 500 miljoen euro?

    8

  • Wat is er dit jaar nodig om volgend jaar niet weer onvolkomenheden bij het financieel beheer van de Rijksdienst Caribisch Nederland-unit (RCN-unit) te constateren?

    15

  • Welke verbeteringen zijn er doorgevoerd om de onvolkomenheden bij het financieel beheer van de RCN-unit op te lossen?

    19

  • Welke verbeteringen zijn er doorgevoerd om de onvolkomenheden bij de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) op te lossen?

    19

  • Wat is er dit jaar nodig om volgend jaar niet weer onvolkomenheden bij de RSO te constateren?

    19

  • Is op dit moment de review die is uitgevoerd op de werkzaamheden van de accountants-/auditdienst van de SVB en UWV ten behoeve van het certificeren van de jaarrekening 2018 beschikbaar en wat zijn de resultaten daarvan?

    23

  • Kunt u nader toelichten of het klopt dat u vooral heeft gewerkt aan de directe financiering van de kinderopvang en dat dit samenhangt met het niet eerder ingrijpen toen signalen van de Nationale ombudsman naar boven kwamen over te strikte toepassing van regelgeving?

    24

  • Wanneer informeert u de Kamer over een effectievere invulling van instrumenten uit de Wet tegemoetkoming loondomein, waaronder het LIV? Waarom is vertraging opgetreden in de informatie over de uitkomsten van overleg met werkgevers, gezien het feit dat in uw reactie op het rapport van de Algemene Rekenkamer wordt gesproken over het toesturen van informatie ‘voor het zomerreces’?

    43

    Totaallijst feitelijke vragen ARK-rapport bij het Jaarverslag ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2019 (35470-XV-2) 2/2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.