Verzoek om 1. het AO Pensioenonderwerpen op 19 februari 2020 te splitsen in een AO Pensioenonderwerpen en een AO AOW-onderwerpen (te plannen voor het meireces) en 2. een nader verslag uit te brengen om het wetsvoorstel Regels over de verdeling van pensioen bij scheidingen vanaf 2021 (Wet pensioenverdeling bij scheiding 2021)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek om 1. het AO Pensioenonderwerpen op 19 februari 2020 te splitsen in een AO Pensioenonderwerpen en een AO AOW-onderwerpen (te plannen voor het meireces) en 2. een nader verslag uit te brengen om het wetsvoorstel Regels over de verdeling van pensioen bij scheidingen vanaf 2021 (Wet pensioenverdeling bij scheiding 2021)
Document­datum 18-02-2020
Publicatie­datum 18-02-2020
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

2020Z03257/2020D06882

Van: Slootweg, E.

Verzonden: dinsdag 18 februari 2020 09:30

Aan: Esmeijer M.E.

CC: Dijk van G.

Onderwerp: Re: Verzoek rondvraag

Geachte heer Esmeijer,

Mijn verzoek over de splitsing van het AO pensioenen in een AO pensioenen en AO AOW-onderwerpen dien ik mede in namens de heer Gijs van Dijk (PvdA).

Met vriendelijke groet,

Evert Jan Slootweg

Verstuurd vanaf mijn iPad

Op 18 feb. 2020 om 08:00 heeft Slootweg, E. het volgende geschreven:

Beste Griffie,

Voor de procedurevergadering van de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil ik twee rondvraagpunten in brengen.

Aanstaande woensdag, morgen, is er het AO Pensioenen. Op de agenda staat ook het rapport van de Algemene Rekenkamer “Ouderdomsregelingen Ontleed.” Samen met de heer Van Weyenberg heb ik mede naar aanleiding daarvan een aantal vragen gesteld die nog niet zijn beantwoord. Daarnaast is er ook de Beleidsdoorlichting artikel 8 begroting Szw Oudedagsvoorziening. Daar worden nog feitelijke vragen over gesteld.

Ik wil voorstellen om voor het Mei reces een AO AOW- onderwerpen, van zeg 2 uur, in te plannen waar in ieder geval beide onderwerpen aan de orde komen. Mijn voorstel is dus om bij het AO Pensioenen het rapport Ouderdomsregelingen Ontleed niet onderdeel van de beraadslaging te maken.

Verder wil ik, mede namens Pieter Omtzigt, een nader verslag vragen over de wet verevening pensioenrechten bij echtscheiding.

Met vriendelijke groet,

Evert Jan Slootweg


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.