Lijst van vragen: Verslag houdende een lijst van vragen inzake vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2020 (Kamerstuk 35300-III) - Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2020

Deze lijst van vragen i is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 35300 III - Vaststelling begrotingsstaat Ministerie van AZ (IIIA), Kabinet vd Koning (IIIB) en de CTIVD 2020 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen inzake vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2020 (Kamerstuk 35300-III)
Document­datum 27-09-2019
Publicatie­datum 27-09-2019
Kenmerk 35300-III, nr. ?
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

35300-III Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2

nr. Verslag houdende een lijst van vragen

Vastgesteld (wordt door griffie ingevuld als antwoorden er zijn)

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Minister-president, minister van Algemene Zaken over de Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2 (Kamerstuk 35300-III, nr. 0).

De daarop door de Minister-president, minister van Algemene Zaken gegeven antwoorden zijn hierbij afgedrukt.

Voorzitter van de commissie,

Ziengs

Adjunct-griffier van de commissie,

Hendrickx

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

1

Hoe geeft u vorm aan de "dialoog met degenen die het betreft", gelet op het feit dat het kabinet hier ook "de belangen van individuele burgers voor ogen [staan]"?

4

2

Wat is er de oorzaak van, dat in 2019 vertraging is opgetreden in de vernieuwing van de verschillende ICT-systemen binnen het ministerie?

7

3

Welke gevolgen heeft het, dat in 2019 vertraging is opgetreden in de vernieuwing van de verschillende ICT-systemen binnen het ministerie?

7

4

Hoeveel en in welke nieuwsberichten vanaf 15 augustus zijn cijfers genoemd die betrekking zouden hebben op de begrotingsstukken? Welke cijfers bleken achteraf juist te zijn en welke cijfers niet?

8

5

Had de minister van Economische zaken en Klimaat toestemming om op de dag voor Prinsjesdag in de media te spreken over de plannen waar tot Prinsjesdag een embargo-regeling voor gold? Zo ja, wat was de reden hiervoor? Zo nee, op welke wijze wordt nagestreefd dat de embargo-regeling in de toekomst wordt gehandhaafd?

8

6

Op welke wijze is sinds de vorige begrotingsbehandeling Algemene Zaken gewaarborgd dat de Tweede Kamer eerder geïnformeerd wordt dan de media over kabinetsplannen? Hoe vaak zijn bewindspersonen aangesproken over het feit dat de media eerder informatie had verkregen dan de Tweede Kamer?

8

7

Wat is de stand van zaken met betrekking tot het onderzoek naar de demografische ontwikkeling dat in de APB van 2018 is toegezegd?

9

8

Hoe komt het dat het aantal bezoeken aan Rijksoverheid.nl terugloopt?

15

9

Waar is de verlaging van het budget met € 300.000 terug te vinden?

20

Totaallijst feitelijke vragen Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA), de begrotingsstaat van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de begrotingsstaat van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2 (35300-III-0) 1/1


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.