Lijst van vragen: Verslag houdende lijst van vragen over de slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2018 - Jaarverslag en slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2018

Deze lijst van vragen i is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 35200 XV - Jaarverslag en slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2018 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel 35200-XV Verslag houdende lijst van vragen over de slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2018
Document­datum 23-05-2019
Publicatie­datum 23-05-2019
Kenmerk 35200-XV, nr. ?
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

35200-XV Slotwet ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2018

nr. VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de Slotwet ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2018 (35200-XV).

Voorzitter van de commissie,

Rog

Adjunct-griffier van de commissie,

Sjerp

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

1

Wat voor bedrijven zijn het die wel recht hebben op het Lage-inkomensvoordeel (LIV), ter waarde van €5,8 miljoen, maar waarvan geen bankrekeningnummer bekend is bij de Belastingdienst? Betalen deze bedrijven verder geen belasting of premies?

2

Welke activiteiten van Matchen op Werk, Perspectief op Werk en aansluiting onderwijs arbeidsmarkt zijn nog niet tot stand gekomen die hebben geleid tot onderuitputting van €6 miljoen? Gaan deze activiteiten alsnog in 2019 plaatsvinden?

3

Wat is de reden dat bij de voorjaarsnota en najaarsnota de verplichtingen bij artikel 2 zijn gestegen, maar dat bij de slotwet nu een bijstelling naar beneden plaatsvindt? Was bij de najaarsnota nog niet bekend dat zo’n groot deel van de subsidies niet besteed zou worden?

4

Wat is de huidige stand van het gebruik van het ontwikkeladvies?

5

Wat is de reden dat een deel van de uitgaven bij de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) is overgeboekt naar een rekening buiten begrotingsverband?

6

Welke onderzoeken en voorlichtingscampagnes zijn waarom niet doorgegaan, zodat bij opdrachten een onderuitputting van circa €1,6 miljoen bij de slotwet is ontstaan?

2

7

Kan de onderuitputting van €26,4 miljoen bij het verplichtingenbudget subsidies (Artikel 2 Bijstand, Participatiewet en Toeslagenwet) nader worden toegelicht?

2

8

Hoe is het niet tijdig tot stand komen van een aantal voorgenomen activiteiten op de terreinen Matchen op Werk, Perspectief op Werk, Brede Schuldenaanpak en aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt te verklaren?

2

9

Hoeveel lager was het gebruik van het ontwikkeladvies in 2018 dan verwacht? Is hiervan een oorzaak aan te geven?

2

Totaallijst feitelijke vragen Slotwet ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2018 (35200-XV-00) 2/2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.