Verzoek van het lid Moorlag om de staatssecretaris van EZK te vragen naar stand van zaken wetgevingstraject wetsvoorstel om de positie van franchisenemers te versterken alsmede naar het moment van indiening bij de Kamer

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek van het lid Moorlag om de staatssecretaris van EZK te vragen naar stand van zaken wetgevingstraject wetsvoorstel om de positie van franchisenemers te versterken alsmede naar het moment van indiening bij de Kamer
Document­datum 16-04-2019
Publicatie­datum 16-04-2019
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Van: Moorlag, W.

Verzonden: dinsdag 16 april 2019 8:49

Aan: Nava D.

Onderwerp: rondvraag PV EZK

Beste Dennis,

Ik wil graag het volgende punt aan de orde stellen in de rondvraag van de ev PV

De Staatssecretaris EZK heeft een wetsvoorstel in voorbereiding om de positie van franchisenemers te versterken. Het voorstel heeft inmiddels de internetconsultatie doorlopen.

Het is voor franchisenemers, uit het oogpunt van goede marktordening, van belang dat de wet spoedig van kracht wordt. Derhalve is het verzoek om aan de staatssecretaris te vragen wat de stand van zaken is in het wetgevingstraject en of zij bereid en in staat is het wetsvoorstel voor de zomer aan de Kamer te presenteren.

Met vriendelijke groet,

William Moorlag

Kamerlid voor de Partij van de Arbeid

Tweede Kamer der Staten-Generaal


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.