Brief commissie aan bewindspersoon: Verzoek brief verantwoordelijkheid Belastingdienst kindgebonden budget - Wijziging van de Wet op het kindgebonden budget in verband met het verhogen van de inkomensgrens van het kindgebonden budget voor paren

Deze brief is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 35010 - Verhogen van de inkomensgrens van het kindgebonden budget voor paren i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek brief verantwoordelijkheid Belastingdienst kindgebonden budget
Document­datum 21-02-2019
Publicatie­datum 21-02-2019
Kenmerk 35010, nr. ?
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer

Commissie Financiën

DER STATEN

GENERAAL

Aan de staatssecretaris van Financiën

Plaats en datum Betreft:

Den Haag, 21 februari 2019

Ambtshalve toekenning kindgebonden budget

2019D07537

35010-6

21 januari 2019

Ons kenmerk: Uw kenmerk: Uw brief van:

In de procedurevergadering van de vaste commissie voor Financiën van 20 februari 2019 is gesproken over de brief van de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de ambtshalve toekenning van het kindgebonden budget.

De commissie heeft besloten u te verzoeken de Kamer te informeren in welke mate u, als staatssecretaris van Financiën, verantwoordelijk bent voor de handelswijze van de Belastingdienst met betrekking tot de onvolkomenheid in de implementatie van de wijziging van de wet op het kindgebonden budget. De commissie verzoekt u eveneens in te gaan op de informatiepositie van de Kamer in deze kwestie met het oog op de discussies die tussen de Kamer en het kabinet zijn gevoerd over het informeren van de Kamer als er zich incidenten voordoen bij de Belastingdienst.

Bij deze breng ik u de verzoeken van de commissie over.

Hoogachtend,

de griffier van de vaste commissie voor Financiën,

A.H.M. Weeber

Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

  • T. 
    070-3182211

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.