Brief commissie aan bewindspersoon: Verzoek informatie laagvermogen middengolf, overdracht hoogvermogen middengolf 1008 en herverdeling kavel B05 (FM Randstad)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek informatie laagvermogen middengolf, overdracht hoogvermogen middengolf 1008 en herverdeling kavel B05 (FM Randstad)
Document­datum 20-12-2018
Publicatie­datum 20-12-2018
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer

DER STATEN-GENERAAL

Commissie EZK

Aan de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat

Plaats en datum: Den Haag, 19 december 2018

Betreft: Verzoek informatie laagvermogen middengolf, overdracht hoogvermogen

middengolf 1008 en herverdeling kavel B05 (FM Randstad) Ons kenmerk: 2018Z24222/2018D60750 Uw kenmerk: Uw brief van:

Geachte mevrouw Keijzer,

Namens de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat verzoek ik u om voor 1 januari 2019 een brief aan de Kamer te doen toekomen met informatie over de laagvermogen middengolf, de overdracht van de hoogvermogen middengolf 1008 en de herverdeling van kavel B05 (FM Randstad).

Specifiek gaat het hierbij om de volgende vragen:

  •  
    Verlening LPAM (laagvermogen middengolf). Een aantal vergunninghouders in de sector zou reeds gestopt zijn of zou van plan zijn dat per 1 januari te doen vanwege het feit dat toezichtskosten een jaar vooruit betaald moeten worden, terwijl verlening of een nieuwe (dezelfde) vergunning onzeker is. Vanuit de sector wordt aangedrongen op verlenging voor bestaande vergunninghouders. Zijn deze geluiden bij u bekend, heeft hier overleg over plaatsgevonden met sectorpartijen en het Agentschap Telecom en is het mogelijk bestaande vergunningen te verlengen? Welke bezwaren bestaan anders hiertegen?
  •  
    Overdracht hoogvermogen middengolf 1008. Er zijn signalen dat bepaalde sectorpartijen de overdracht voor 1 januari 2019 niet rondkrijgen wegens ongunstige voorwaarden. Het gevolg zou zijn dat het kanaal verloren gaat voor landelijke uitzendingen, of dat toezichtskosten (voor het jaar 2019) voor niets betaald moeten worden. Kunt u een toelichting geven op de overdracht hoogvermogen middengolf 1008, of de genoemde problemen bij u bekend zijn en of er ruimte is om oplossingen te zoeken voor dit specifieke probleem? Zo ja, wat kunnen deze oplossingen zijn?
  •  
    Herverdeling kavel B05 (FM Randstad). Kunt u een feitenrelaas sturen inzake de beslissing tot de herverdeling, de toegelaten veilingdeelnemers en het verloop van de veiling en of hier onregelmatigheden zijn voorgevallen? Kunt u daarnaast ingaan op de van toepassing zijnde regeling, de reden waarom deze is bijgesteld en vanaf wanneer deze toegepast gaat worden? Kunt u daarbij tevens aangeven wat dit betekent voor de duur van de vergunningsperioden en het overleg met de sectorpartijen inzake de herverdeling van deze kavel?

Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

  • T. 
    070-3182211

Hoogachtend,

de griffier van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat, D.S. Nava

Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

  • T. 
    070-3182211

 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.