Inbreng verslag schriftelijk overleg over het ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet (achttiende tranche) (32127-230) - Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Inbreng verslag schriftelijk overleg over het ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet (achttiende tranche) (Kamerstuk 32127-230)
Document­datum 02-07-2018
Publicatie­datum 02-07-2018
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

32 127 Ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet (achttiende tranche)

Nr. VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

Vastgesteld ……… 2018

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken heeft enkele vragen en opmerkingen over de brief van minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dd. 8 juni 2018 over het Ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet

(achttiende tranche) (TK 32127-230)

Deze vragen, alsmede de daarop op ….…gegeven antwoorden, zijn hieronder afgedrukt.

De voorzitter van de commissie,

Ziengs

Wnd. griffier van de commissie,

Hendrickx

Algemeen deel

  • Inleiding

    De leden van de VVD-fractie hebben kennis genomen van het ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet (achttiende tranche). Deze leden willen de regering graag een paar vragen stellen naar aanleiding van de artikelen.

    De leden van de CDA fractie hebben met belangstelling kennis genomen van het ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet

    (achttiende tranche) (TK 32127-230). Ook zij hebben nog enkele vragen.

    De leden van de CDA fractie constateren dat en de Crisis- en herstelwet al sinds 2010 een succesvol instrument is voor het versnellen van onder meer de ontwikkeling van wegen, bedrijventerreinen, woningen en windmolenparken en het vergroten van duurzaamheid van bouwprojecten. Op 8 maart 2018 heeft de minister geschreven dat zij de Crisis- en herstelwet zodanig wil aanpassen dat (alle) gemeenten sneller gebruik kunnen maken van instrumenten uit de Omgevingswet die woningbouw kunnen versnellen. Graag vernemen deze leden de planning voor de implementatie van die wetswijziging. Tevens verzoeken zij om een spoedige invoering ervan.

  • Artikelsgewijs, Nota van toelichting

    De leden van de VVD-fractie vragen de regering op welke wijze gecommuniceerd gaat worden dat gemeenten drie jaar de tijd hebben om een ontwerpplan vast te stellen. Wat is de rechtsgrond van deze termijn? Wat zijn de gevolgen indien een gemeente dit plan niet vaststelt?

  • Artikelsgewijs, Onderdeel D, gemeente Amsterdam en gemeente Doesburg

    De leden van de VVD-fractie vragen waarom onderdelen zoals extra duurzaamheidsregels opnemen in het bestemmingsplan (bijvoorbeeld voldoende oplaadinfrastructuur) en de mogelijkheid tot het oprichten van een corporatie voor bewoners van monumenten behoren tot de achttiende tranche van de Crisis- en herstelwet.


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.