Verzoek van het lid Hijink (SP) om een rondetafelgesprek over de consequenties van de Wet marktordening - Wijziging van de Wet marktordening gezondheidszorg en enkele andere wetten in verband met aanpassingen van de tarief- en prestatieregulering en het markttoezicht op het terrein van de gezondheidszorg

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek van het lid Hijink (SP) om een rondetafelgesprek over de consequenties van de Wet marktordening (34445)
Document­datum 08-06-2018
Publicatie­datum 08-06-2018
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

2018Z10831

Verzonden: donderdag 7 juni 2018 14:41

Aan: Commissie VWS; GC-Commissie-VWS

Onderwerp: RE: E-mailprocedure- Verzoek lid Van den Berg om technische briefing Wet marktordening gezondheidszorg

De SP steunt het verzoek voor het houden van een technische briefing.

Aanvullend daarop wil de SP graag een rondetafelgesprek houden met betrokken organisaties over de consequenties van deze wet. Recent heeft de commissie een brief ontvangen van Zorgverzekeraars Nederland waarin gewaarschuwd wordt voor chaotische toestanden en de risico’s die de voorgestelde deregulering kan hebben voor mensen die afhankelijk zijn van zorg. Het is vrij uniek dat een partij die een grote rol speelt in de uitvoering van de wet in dergelijke termen afstand neemt van een wetsvoorstel. Om die reden stelt de SP voor om een rtg te organiseren waarin betrokken partijen gehoord kunnen worden over de voorliggende Wet Wijziging van de Wet marktordening gezondheidszorg.

Met vriendelijke groet,

Maarten Hijink

Tweede Kamerlid SP


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.