Brief regering; Ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit kwaliteit kinderopvang - Kinderopvang

Deze voorhang is onder nr. 364 toegevoegd aan dossier 31322 - Kinderopvang.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Kinderopvang; Brief regering; Ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit kwaliteit kinderopvang
Document­datum 25-05-2018
Publicatie­datum 28-05-2018
Nummer KST31322364
Kenmerk 31322, nr. 364
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

31 322 Kinderopvang

Nr. 364 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Ontvangen ter Griffie op 25 mei 2018.

De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur is aan de Kamer overgelegd tot en met 22 juni 2018.

De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan niet eerder worden gedaan dan op 23 juni 2018.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 25 mei 2018

Hierbij bied ik uw Kamer het ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit kwaliteit kinderopvang in verband met aanpassing van de regels met betrekking tot de buitenspeelruimte aan in het kader van de wettelijk voorgeschreven voorhangprocedure (artikel 3.4 van de Wet kinderopvang)1. Op grond van de aangehaalde bepaling geschiedt de voordracht aan de Koning voor het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State over het ontwerpbesluit niet eerder dan vier weken nadat het ontwerpbesluit aan beide Kamers is overgelegd.

Het onderhavige ontwerpbesluit regelt dat de voorgenomen verduidelijking van de eisen aan de buitenspeelruimte die met ingang van 1 januari 2019 in werking zou treden, geen doorgang vindt. Dit betekent dat de eisen die momenteel gelden voor de buitenspeelruimte ongewijzigd blijven.

Op 8 maart jl. heb ik uw Kamer per brief (Kamerstuk 31 322, nr. 346) geïnformeerd over mijn voornemen om de huidige eisen omtrent de buitenspeelruimte in stand te laten. Zoals ik in deze brief heb aangegeven, hebben de sectorpartijen in de kinderopvangbranche unaniem geadviseerd om de huidige regels omtrent de buitenspeelruimte te handhaven. Zij hebben in de afgelopen periode gezamenlijk aangegeven dat zij uit de casus uit de praktijk geen signalen hebben gekregen dat de huidige eisen aan de buitenspeelruimte onduidelijk zouden zijn. Omdat ik het belangrijk vind dat het verduidelijken van de eisen aan de buitenspeelruimte problemen in de praktijk oplost en de sectorpartijen gezamenlijk aangeven dat deze problemen er niet blijken te zijn, heb ik besloten om de huidige eisen aan de buitenspeelruimte niet aan te passen. Voor verdere toelichting op de inhoud van het ontwerpbesluit verwijs ik u naar de ontwerpnota van toelichting.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

Noot 1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.