Brief regering; Reactie op de motie Gijs van Dijk/Van Weyenberg over het toekomstperspectief voor jongeren - Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2018

Deze brief is onder nr. 90 toegevoegd aan wetsvoorstel 34775 XV - Vaststelling begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2018 i en dossier 34775 XV - Vaststelling begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2018.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2018 ; Brief regering; Reactie op de motie van de leden Gijs van Dijk en Van Weyenberg over het toekomstperspectief voor jongeren
Document­datum 13-02-2018
Publicatie­datum 14-02-2018
Nummer KST34775XV90
Kenmerk 34775 XV, nr. 90
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 775 XV Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2018

Nr. 90 BRIEF VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 13 februari 2018

Tijdens de recente begrotingsbehandeling heb ik de Kamer verzocht de motie van de leden Van Dijk en Van Weyenberg met Kamerstuk 34 775 XV, nr. 61 aan te houden (Handelingen II 2017/18, nr. 38, item 5).

De motie betreft een adviesaanvraag aan (het jongerenplatform van) de SER over de sociaaleconomische positie van jongeren, en verzoekt de regering (...) het SER Jongerenplatform te vragen een ambitieuze verkenning te laten doen naar de mogelijkheden in het rijksbeleid om jongeren meer zekerheid te geven en toekomstperspectief te bieden (...).

Onduidelijk was of deze adviesvraag rechtstreeks aan het SER-jongerenplatform kan worden gericht. Dit laatste is niet het geval. Alleen de SER als zodanig kan om advies worden gevraagd. Het is aan de SER te bepalen hoe een advies tot stand komt. Een eventueel advies van het jongerenplatform dient door de Raad te worden vastgesteld.

Vanwege de brede strekking van de motie zal, indien de motie wordt aangenomen, binnen het kabinet en met de SER moeten worden overlegd over de reikwijdte van een eventuele adviesaanvraag en de coördinatie ervan. Mede in dit licht laat ik de beoordeling van de motie aan de Kamer.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.