Amendement Omtzigt over informatie in de pensioenopbouw in drie scenario’s - Wijziging van de Pensioenwet en enige andere wetten vanwege een aantal wijzigingen van pensioenwetgeving (Verzamelwet pensioenen 2017)

Dit amendement i is onder nr. 13 toegevoegd aan wetsvoorstel 34674 - Verzamelwet pensioenen 2017 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Pensioenwet en enige andere wetten vanwege een aantal wijzigingen van pensioenwetgeving (Verzamelwet pensioenen 2017); Amendement; Amendement van het lid Omtzigt over informatie in de pensioenopbouw in drie scenario’s
Document­datum 07-06-2017
Publicatie­datum 07-06-2017
Nummer KST3467413
Kenmerk 34674, nr. 13
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 674 Wijziging van de Pensioenwet en enige andere wetten vanwege een aantal wijzigingen van pensioenwetgeving (Verzamelwet pensioenen 2017)

Nr. 13 AMENDEMENT VAN HET LID OMTZIGT

Ontvangen 7 juni 2017

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I wordt na onderdeel C een onderdeel ingevoegd, luidende:

D

In de artikelen 44a, eerste lid, 45, tweede lid, 46, eerste lid, onder a, en derde lid, en 63b, tweede lid, vervalt: tevens.

II

In artikel I, wordt na onderdeel F een onderdeel ingevoegd, luidende:

Fa

In artikel 51, eerste lid, wordt «tevens weergegeven worden» vervangen door: weergegeven worden.

III

In artikel II wordt na onderdeel D een onderdeel ingevoegd, luidende:

E

In de artikelen 55a, eerste lid, 56, tweede lid, 57, eerste lid, onder a, en derde lid, en 75b, tweede lid, vervalt: tevens.

IV

In artikel II, wordt na onderdeel G een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ga

In artikel 62, eerste lid, wordt «tevens weergegeven worden» vervangen door: weergegeven worden.

Toelichting

Voor deelnemers van een pensioenregeling is duidelijke informatie over de hoogte van hun opgebouwde pensioen van wezenlijk belang. Deze opbouw is echter altijd met onzekerheid omgeven. Daarom zijn pensioenuitvoerders momenteel verplicht verschillende scenario’s aan te geven, dus hoeveel de pensioenopbouw bedraagt in een goed-weerscenario, in een slecht-weerscenario en in een neutraal scenario. In de nota van wijziging is echter opgenomen dat overzichten nog maar een scenario hoeven te bevatten. Indiener acht dit onwenselijk en daarom regelt dit amendement dat conform de huidige verplichting deelnemers informatie krijgen over hun pensioenopbouw in drie scenario’s.

Omtzigt


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.