Amendement Schouten over verhoging van de kinderbijslag - Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2016 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Dit amendement i is onder nr. 4 toegevoegd aan wetsvoorstel 34620 XV - Wijziging begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2016 (Najaarsnota).

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2016 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota); Amendement; Amendement van het lid Schouten over verhoging van de kinderbijslag
Document­datum 21-12-2016
Publicatie­datum 21-12-2016
Nummer KST34620XV4
Kenmerk 34620 XV, nr. 4
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 620 XV Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2016 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

Nr. 4 AMENDEMENT VAN HET LID SCHOUTEN

Ontvangen 21 december 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 10 Tegemoetkoming ouders worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 400.000 (x € 1.000).

Toelichting

Met dit amendement wordt het budget voor de kinderbijslag met € 400 mln verhoogd. In 2017 gaat de kinderopvangtoeslag wel omhoog, maar de kinderbijslag - die er voor alle huishoudens met kinderen in Nederland is - niet. Met dit amendement krijgt ieder gezin met een kind/kinderen een extra tegemoetkoming in de kosten van het verzorgen en opvoeden van kinderen. Als dekking fungeert de inkomstenmeevaller. Hierdoor zal de verbetering van het EMU-saldo minder groot zijn dan in de Najaarsnota is gerapporteerd.

Schouten


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.