Amendement Karabulut waarmee de indiener beoogt het doelgroepregister te verbreden naar iedereen onder de Participatiewet valt en een structurele functionele arbeidsbeperking heeft. - Wijziging van de Wet financiering sociale verzekeringen in verband met een heffing bij het niet voldoen aan de quotumdoelstelling (Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten)

Dit amendement i is onder nr. 24 toegevoegd aan wetsvoorstel 33981 - Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Wet financiering sociale verzekeringen in verband met een heffing bij het niet voldoen aan de quotumdoelstelling (Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten); Amendement; Amendement van het lid Karabulut waarmee de indiener beoogt het doelgroepregister te verbreden naar iedereen onder de Participatiewet valt en een structurele functionele arbeidsbeperking heeft.
Document­datum 11-12-2014
Publicatie­datum 11-12-2014
Nummer KST3398124
Kenmerk 33981, nr. 24
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

2

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2014-2015

 

33 981

Wijziging van de Wet financiering sociale verzekeringen in verband met een heffing bij het niet voldoen aan de quotumdoelstelling (Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten)

Nr. 24

AMENDEMENT VAN HET LID KARABULUT

Ontvangen 11 december 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel F, wordt in artikel 38b, eerste lid, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel c door een komma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d. 
    een persoon die een belemmering ondervindt in het verrichten van arbeid in dienstbetrekking en op grond van artikel 10 van de Participatiewet of artikel 35 van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen een voorziening ontvangt.

Toelichting

Met dit amendement beoogt de indiener het doelgroepregister te verbreden naar iedereen onder de Participatiewet valt en een structurele functionele arbeidsbeperking heeft. Ook arbeidsgehandicapten met een WIA of Wwb-uitkering komen middels dit amendement onder het doelgroepregister te vallen. De indiener streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt waarin de belemmeringen voor mensen met een arbeidsbeperking bij het vinden van een baan worden weg genomen. Uitsluiting van bepaalde groepen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt verhoudt zich niet tot deze doelstelling.

Wetstechnisch is dit amendement vormgegeven door een nieuwe categorie arbeidsbeperkten in artikel 38b op te nemen. Het gaat hier om iedereen met een arbeidsbeperking die op grond van de Participatiewet of op grond van de Wet WIA een voorziening ontvangt.

Deze categorie arbeidsbeperkten telt volledig mee voor de banenaf-spraak en de vaststelling van de quotumheffing.

Karabulut

kst-33981-24 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2014

Tweede Kamer, vergaderjaar 2014-2015, 33 981, nr. 24


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.