Brief inzake CPB-doorrekening wijzigingen rondom pensioenen - Wijziging van de Pensioenwet, de Wet verplichte beroepspensioenregeling en de Invoerings- en aanpassingswet Pensioenwet in verband met aanpassing van het financieel toetsingskader voor pensioenfondsen (Wet aanpassing financieel toetsingskader)

Deze brief is onder nr. F toegevoegd aan wetsvoorstel 33972 - Wet aanpassing financieel toetsingskader (pensioenfondsen) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Pensioenwet, de Wet verplichte beroepspensioenregeling en de Invoerings- en aanpassingswet Pensioenwet in verband met aanpassing van het financieel toetsingskader voor pensioenfondsen (Wet aanpassing financieel toetsingskader); Brief inzake CPB-doorrekening wijzigingen rondom pensioenen
Document­datum 05-12-2014
Publicatie­datum 05-12-2014
Nummer KST421758
Kenmerk 33972, nr. F
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal                                                             1

Vergaderjaar 2014-2015

33 972                Wijziging van de Pensioenwet, de Wet verplichte beroepspensioenregeling en de

Invoerings- en aanpassingswet Pensioenwet in verband met aanpassing van het financieel toetsingskader voor pensioenfondsen (Wet aanpassing financieel toetsingskader)

F           BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 5 december 2014

De leden Omtzigt van de Tweede Kamer en Hoekstra van de Eerste Kamer hebben het CPB verzocht om een doorrekening van de generatie- en premie-effecten van alle wijzigingen tezamen rond pensioenen zoals ze zich per 1 januari 2015 voordoen. Hierbij stuur ik u deze doorrekening1.

H.G.J. Kamp

Minister van Economische Zaken

Ter inzage gelegd op de afdeling Inhoudelijke ondersteuning onder griffie nr. 156391.


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.