Amendement Voortman dat regelt dat de wet een jaar na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin zij wordt geplaatst, in werking treedt - Wijziging van de Wet werk en bijstand teneinde de eis tot beheersing van de Nederlandse taal toe te voegen aan die wet (Wet taaleis WWB)

Dit amendement i is onder nr. 8 toegevoegd aan wetsvoorstel 33975 - Wet taaleis WWB (Wet werk en bijstand) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Wet werk en bijstand teneinde de eis tot beheersing van de Nederlandse taal toe te voegen aan die wet (Wet taaleis WWB); Amendement; Amendement van het lid Voortman dat regelt dat de wet een jaar na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin zij wordt geplaatst, in werking treedt
Document­datum 11-11-2014
Publicatie­datum 11-11-2014
Nummer KST339758
Kenmerk 33975, nr. 8
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

33 975 Wijziging van de Wet werk en bijstand teneinde de eis tot beheersing van de Nederlandse taal toe te voegen aan die wet (Wet taaleis WWB)

Nr. 8 AMENDEMENT VAN HET LID VOORTMAN

Ontvangen 11 november 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel IV komt te luiden:

ARTIKEL IV INWERKINGTREDING

Deze wet treedt in werking met ingang van de eerste dag van de twaalfde kalendermaand na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin zij wordt geplaatst.

Toelichting

Gemeenten geven aan met grote uitvoeringsproblemen te maken te krijgen om dit wetsvoorstel uit te voeren. Daarnaast leidt dit voorstel tot extra kosten die het Rijk niet compenseert. Invoering binnen drie maanden na aanname van dit voorstel betekent dat gemeenten op hun lopende begroting budget moeten vinden en dat er te weinig tijd is om het voorstel zorgvuldig in te voeren. Door het wetsvoorstel een jaar na plaatsing in het Staatsblad in werking te laten treden, krijgen gemeenten de nodige tijd om het voorstel in elk geval zorgvuldig in te voeren. Tevens kunnen ze er in hun begroting dan ook rekening mee houden.

Voortman


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.