Verslag van een schriftelijk overleg inzake halfjaarlijks rappel toezeggingen - Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA) en van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2015

Dit verslag van een schriftelijk overleg is onder nr. A toegevoegd aan wetsvoorstel 34000 III - Vaststelling begroting Algemene Zaken, Kabinet van de Koning en Commissie van Toezicht Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2015.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA) en van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2015; Verslag van een schriftelijk overleg inzake halfjaarlijks rappel toezeggingen
Document­datum 10-10-2014
Publicatie­datum 10-10-2014
Nummer KST34000IIIA
Kenmerk 34000 III, nr. A
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 000 III Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken (IIIA) en van het Kabinet van de Koning (IIIB) en de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IIIC) voor het jaar 2015

A VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

Vastgesteld 10 oktober 2014

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal heeft op 29 juli 2014 een brief gestuurd aan de Minister-President inzake de halfjaarlijkse stand van zaken van toezeggingen die aan de Kamer zijn gedaan. De Minister-President heeft op 8 oktober 2014 gereageerd.

De vaste commissies voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning1 en voor Economische Zaken2 brengen bijgaand verslag uit van het gevoerde schriftelijk overleg.

De griffier voor dit verslag, Bergman

BRIEF VAN DE VOORZITTER VAN DE EERSTE KAMER DER STATEN-GENERAAL

Aan de Minister-President, Minister van Algemene Zaken

Den Haag, 29 juli 2014

De Eerste Kamer maakt halfjaarlijks de stand van zaken op ten aanzien van de toezeggingen die door de bewindspersonen aan deze Kamer zijn gedaan.

Middels deze brief attendeer ik u op het gebruikelijke halfjaarlijkse overzicht van openstaande en deels voldane toezeggingen. Vandaag ontvangt u digitaal een overzicht van de toezeggingen waarvan de termijn volgens onze informatie op 1 juli 2014 is verstreken. De lijst is terug te vinden via de volgende link:

Rappel: http://www.eerstekamer.nl/rappel?rappel=vjlukx6e9yq1&ministerie=vghyngkof7kb

Teneinde een geactualiseerd overzicht aan de verantwoordelijke commissie(s) voor te kunnen leggen, verneemt de Kamer graag vóór vrijdag 12 september 2014 eventuele correcties en een prognose van de termijnen waarop de toezeggingen zullen worden nagekomen.

De Eerste Kamer tracht de toezeggingenregistratie zo actueel mogelijk te houden. De Kamer en de regering zijn er derhalve bij gebaat als brieven, nota’s en dergelijke, die samenhangen met toezeggingen aan de Eerste Kamer, rechtstreeks aan deze Kamer worden gezonden, onder vermelding van het toezeggingenregistratienummer.

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, A. Broekers-Knol

BRIEF VAN DE MINISTER-PRESIDENT, MINISTER VAN ALGEMENE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 8 oktober 2014

In uw brief d.d. 29 juli 2014, met kenmerk 155557u, legt u ter verificatie een weergave van door mij gedane toezeggingen aan de Eerste Kamer voor. U verzoekt tevens een prognose van de termijn waarbinnen deze toezeggingen zullen worden nagekomen. Het betreft twee toezeggingen, te weten:

    • • 
      Rol van de Eerste Kamer in het formatieproces (T01804)
    • • 
      Horizonbepaling subsidieregelingen (T01870)

Ten aanzien van de toezegging T01804 kan worden gemeld dat de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties beide Kamers der Staten-Generaal op 26 september 2014 een notitie over tweekamerstelsels heeft doen toekomen.3 Deze notitie bevat een internationale vergelijking van tweekamerstelsels, waarin tevens aandacht is besteed aan de relatie tussen regering en senaat in de bestudeerde tweekamerstelsels en aan de eventuele rol van senaten bij de vorming van een nieuwe regering. Tegen deze achtergrond beschouw ik de toezegging als afgedaan.

Met betrekking tot de toezegging T01807 kan ik u meedelen dat op 28 augustus 2014 de Zesde wijziging van de Comptabiliteitswet 2001 inwerking is getreden.4 Met deze wijzigingswet is een nieuw artikel 24a aan de Comptabiliteitswet 2001 toegevoegd, waarvan lid 2 een horizonbepaling voor subsidieregelingen bevat. Ook deze toezegging beschouw ik derhalve als afgedaan.

De Minister-President, Minister van Algemene Zaken, M. Rutte

Noot 1

Samenstelling Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning:

Holdijk (SGP), Kox (SP), Sylvester (PvdA) (vice-voorzitter), Engels (D66) (voorzitter), Thissen (GL), Nagel (50PLUS), Ruers (SP), Van Bijsterveld (CDA), Duthler (VVD), Hermans (VVD), Huijbregts-Schiedon (VVD), Van Kappen (VVD), Koffeman (PvdD), Kuiper (CU), De Vries (PvdA), De Vries-Leggedoor (CDA), Lokin-Sassen (CDA), Th. de Graaf (D66), De Boer (GL), De Lange (OSF), Ter Horst (PvdA), Koole (PvdA), Van Dijk (PVV), Sörensen (PVV), Schouwenaar (VVD), Kok (PVV), Duivesteijn (PvdA), Meijer (SP).

Noot 2

Samenstelling Economische Zaken:

Holdijk (SGP), Kneppers-Heijnert (VVD) (voorzitter), Terpstra (CDA), Sylvester (PvdA), Essers (CDA) Thissen (GL), Nagel (50PLUS), Elzinga (SP), Huijbregts-Schiedon (VVD), Koffeman (PvdD), Reuten (SP), Schaap (VVD), Flierman (CDA), Hoekstra (CDA), Van Boxtel (D66), Backer (D66), Vos (GL), De Lange (OSF), Schrijver (PvdA), Postema (PvdA), Vlietstra (PvdA) (vice-voorzitter), Van Strien (PVV), Faber-van de Klashorst (PVV), Ester (CU), Bröcker (VVD), Beckers (VVD), Van Beek (PVV), Gerkens (SP), Koning (PvdA).

Noot 3

Eerste Kamer, vergaderjaar 2014-2015, 34 000, C.

Noot 4

Stb. 2014, 310, blz. 1-7.


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.