Brief Presidium; Adviesaanvraag aan Raad voor de rechtspraak inzake de nota van wijziging - Regels voor het kunnen verlenen van verplichte zorg aan een persoon met een psychische stoornis (Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg)

Deze brief is onder nr. 12 toegevoegd aan wetsvoorstel 32399 - Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels voor het kunnen verlenen van verplichte zorg aan een persoon met een psychische stoornis (Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg); Brief Presidium; Brief van het Presidium over adviesaanvraag Raad voor de rechtspraak inzake de nota van wijziging bij wetsvoorstel 32 399 Regels voor het kunnen verlenen van verplichte zorg aan een persoon met een psychische stoornis (Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg)
Document­datum 12-12-2013
Publicatie­datum 12-12-2013
Nummer KST3239912
Kenmerk 32399, nr. 12
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2013–2014

32 399

Regels voor het kunnen verlenen van verplichte zorg aan een persoon met een psychische stoornis (Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg)

Nr. 12

BRIEF VAN HET PRESIDIUM

Aan de Leden

Den Haag, 9 december 2013

Het Presidium legt hierbij conform artikel 30 tweede lid van het Reglement van Orde aan u voor het verzoek van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport bij brief van 28 november 2013 om advies te vragen aan de Raad voor de Rechtspraak over de Nota naar aanleiding van het Verslag en de Nota van Wijziging bij Wetsvoorstel Regels voor het kunnen verlenen van verplichte zorg aan een persoon met een psychische stoornis (Wet verplichte geestelijk gezondheidszorg) (Kamerstuk 32 399).

Het Presidium stelt u voor om in te stemmen met deze adviesaanvraag.

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, A. van Miltenburg

De Griffier van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, J.E. Biesheuvel-Vermeijden

Bijlage

Aan de Voorzitter van het Presidium

Den Haag, 28 november 2013

Geachte Voorzitter,

Bij brief van 30 september 2013 (Kamerstuk 32 399, nr. 8) heeft de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mede namens de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, de Kamer de nota naar aanleiding van het verslag (nr. 9) behorende bij bovengenoemd wetsvoorstel, vergezeld van een nota van wijziging (nr. 10) doen toekomen. Met de nota van wijziging wordt een aantal belangrijke wijzigingen voorgesteld. De belangrijkste wijziging betreft het schrappen van de in het oorspronkelijke wetsvoorstel geïntroduceerde multidisciplinaire commissie verplichte GGZ. De doelstellingen, uitgangspunten en criteria van het oorspronkelijke wetsvoorstel blijven echter ongewijzigd. De taken van de commissie zijn over verschillende actoren verdeeld. Gelet op de omvang van de met de nota van wijziging aan te brengen wijzigingen in het wetsvoorstel is de nota van wijziging voorgelegd aan de Afdeling Advisering van de Raad van State. Naar aanleiding van het uitgebrachte advies is de toelichting van de nota van wijziging op verschillende punten aangepast. Het advies van de Afdeling Advisering van de Raad van State en het nader rapport zijn eveneens aan de Kamer gezonden (nr. 11).

De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt voor op basis van artikel 17 van de Kaderwet adviescolleges en artikel 30 van het Reglement van Orde-Tweede Kamer de Raad voor de rechtspraak advies te vragen over de nota naar aanleiding van het verslag en de nota van wijziging, en dit voorstel ter goedkeuring aan de Kamer voor te leggen. Met het oog op de verdere behandeling van het wetsvoorstel stelt de commissie het op prijs als de Raad zijn advies begin 2014 zou kunnen uitbrengen, opdat de inhoud daarvan kan worden betrokken bij de voorbereiding van de plenaire behandeling.

Indien de Kamer goedkeuring verleent, verzoek ik u de adviesaanvraag door te geleiden naar de Raad voor de rechtspraak.

Hoogachtend,

De griffier van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en

Sport,

Teunissen


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.