Gewijzigd amendement Lodders c.s. ter vervanging van nr. 30 dat regelt dat het belanghebbendenorgaan een goedkeuringsrecht in plaats van een adviesrecht krijgt ten aanzien van viertal categorien besluiten. - Wijziging van de Pensioenwet en enige andere wetten in verband met versterking van het bestuur bij pensioenfondsen en enige andere wijzigingen (Wet versterking bestuur pensioenfondsen)

Dit gewijzigd amendement i is onder nr. 34 toegevoegd aan wetsvoorstel 33182 - Wet versterking bestuur pensioenfondsen i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Pensioenwet en enige andere wetten in verband met versterking van het bestuur bij pensioenfondsen en enige andere wijzigingen (Wet versterking bestuur pensioenfondsen); Amendement; Gewijzigd amendement van het lid Lodders c.s. ter vervanging van nr. 30 dat regelt dat het belanghebbendenorgaan een goedkeuringsrecht in plaats van een adviesrecht krijgt ten aanzien van viertal categorien besluiten.
Document­datum 27-05-2013
Publicatie­datum 27-05-2013
Nummer KST3318234
Kenmerk 33182, nr. 34
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2012–2013

33 182

Wijziging van de Pensioenwet en enige andere wetten in verband met versterking van het bestuur bij pensioenfondsen en enige andere wijzigingen (Wet versterking bestuur pensioenfondsen)

Nr. 34

GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID LODDERS C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 30

Ontvangen 21 mei 2013

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor: In artikel I, onderdeel D, wordt artikel 115c als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    In het tweede lid vervallen de onderdelen d, e, g en i.
  • 2. 
    In het negende lid wordt na de aanhef vier onderdelen ingevoegd, luidende:

0a. gehele of gedeeltelijke overdracht van de verplichtingen van het pensioenfonds of de overname van verplichtingen door het pensioenfonds;

0b. liquidatie, fusie of splitsing van het pensioenfonds;

0c. het omzetten van het pensioenfonds in een andere rechtsvorm, bedoeld in artikel 18 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek;

0d. samenvoeging van pensioenfondsen als bedoeld in de definitie van ondernemingspensioenfonds in artikel 1;.

Toelichting

Dit amendement regelt dat het belanghebbendenorgaan een goedkeu-ringsrecht in plaats van een adviesrecht krijgt ten aanzien van voorgenomen besluiten met betrekking tot:

  • gehele of gedeeltelijke overdracht van de verplichtingen van het pensioenfonds of overname van verplichtingen door het pensioenfonds;
  • liquidatie, fusie of splitsing van het pensioenfonds;
  • het omzetten van het pensioenfonds in een andere rechtsvorm, bedoeld in artikel 18 van Boek 2 van het Burgerlijke Wetboek;
  • samenvoeging van pensioenfondsen als bedoeld in de definitie van ondernemingspensioenfonds in artikel 1.

Lodders Vermeij Van Weyenberg


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.