Brief inzake aanbieding Investerings- en Innovatieagenda voor de woning- en utiliteitsbouw - Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken en van het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (III) voor het jaar 2012

Deze brief is onder nr. U toegevoegd aan dossier 33000 - Miljoenennota 2012 en wetsvoorstel 33000 III - Vaststelling begroting Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet der Koningin en de CTIVD 2012.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken en van het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (III) voor het jaar 2012; Brief inzake aanbieding Investerings- en Innovatieagenda
Document­datum 07-06-2012
Publicatie­datum 07-06-2012
Nummer KST33000U
Kenmerk 33000; 33000 III, nr. U
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2011–2012

33 000 33 000 III

Nota over de toestand van ’s rijks financiën

Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken en van het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (III) voor het jaar 2012

U1

BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 31 mei 2012

Hierbij ontvangt u de door het Bouwteam opgestelde Investerings- en Innovatieagenda2 voor de woning- en utiliteitsbouw «De bouw in acties(s)!». Deze agenda is mij op 24 mei 2012 aangeboden.

Het Bouwteam – bestaande uit zes personen afkomstig uit de kring van (ontwikkelende) bouwondernemingen, vastgoedbeleggers, kennisinstellingen en overheden – heb ik medio januari jongstleden ingesteld met de opdracht nog in het voorjaar van 2012 een Investerings- en Innovatieagenda te presenteren. Een agenda, die bewerkstelligt dat de woning- en utiliteitsbouw sterker uit de crisis komt èn een belangrijke bijdrage blijft leveren aan de economie en de maatschappelijke ambities van ons land. De agenda zou zich daarbij niet moeten beperken tot een aan de overheid geadresseerd verlanglijstje, maar vooral een antwoord moeten geven op de vraag wat ondernemingen, kennisinstellingen en overheden afzonderlijk en gezamenlijk te doen staat.

Mede naar aanleiding van reacties van betrokken partijen zal het Bouwteam in de zomer van dit jaar een uitgewerkte versie van de actieagenda presenteren. Daarin wordt aangegeven welke instanties en personen de uitvoering van de acties voor hun rekening nemen (inclusief tijdpaden). Zodra de uitgewerkte versie van de actieagenda door het Bouwteam is vastgesteld ontvangt u deze.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, J. W. E. Spies

1 De letter U heeft alleen betrekking op 33 000.

2 Ter inzage gelegd op de afdeling Inhoudelijke ondersteuning onder griffie nr. 150681.


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.