Nader voorlopig verslag - Intrekking van de Wet Adviesraad gevaarlijke stoffen

Dit nader voorlopig verslag i is onder nr. D toegevoegd aan wetsvoorstel 32314 - Wet Raad voor de leefomgeving en infrastructuur i en wetsvoorstel 32323 - Intrekking van de Wet Adviesraad gevaarlijke stoffen i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Intrekking van de Wet Adviesraad gevaarlijke stoffen; Nader voorlopig verslag
Document­datum 14-11-2011
Publicatie­datum 16-11-2011
Nummer KST32314D
Kenmerk 32314; 32323, nr. D
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2011–2012

32 314

Instelling van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Wet Raad voor de leefomgeving en infrastructuur)

32 323

Intrekking van de Wet Adviesraad gevaarlijke stoffen

D1

1  De letter D heeft alleen betrekking op wetsvoorstel 32 314.

2  Samenstelling:

Holdijk (SGP), Van der Linden (CDA), Noten (PvdA), Putters (PvdA), Essers (CDA), Slagter-Roukema (SP), Engels (D66), Nagel (50PLUS), Duthler (VVD), Hermans (VVD), Huijbregts-Schiedon (VVD) (vice-voorzitter), Koffeman (PvdD), Schaap (VVD), Smaling (SP), Vliegenthart (SP), De Vries-Leggedoor (CDA), Martens (CDA), Van Boxtel (D66), Vos (GL), De Boer (GL), De Lange (OSF), Ter Horst (PvdA), Vlietstra (PvdA), M. de Graaff (PVV)(voorzitter), Faber-van de Klashorst (PVV), Van Dijk (PVV), Ester (CU) en Schouwenaar (VVD).

3  Ter griffie ter inzage gelegd onder griffie-nummer 149141.02.

NADER VOORLOPIG VERSLAG VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR INFRASTRUCTUUR, MILIEU EN RUIMTELIJKE ORDENING2

Vastgesteld 14 november 2011

De memorie van antwoord heeft de commissie aanleiding gegeven tot het maken van de volgende opmerkingen en het stellen van de volgende vragen.

Inleiding

De leden van de vaste commissie voor Infrastructuur, Milieu en Ruimtelijke Ordening hebben met belangstelling kennis genomen van de memorie van antwoord. De leden van de commissie, op initiatief van de leden van de PvdA-fractie, hebben naar aanleiding van de memorie van antwoord enkele nadere vragen. De leden van de commissie verzoeken de regering om deze vragen uiterlijk 12 december 2011 van beantwoording te voorzien.

Vragen commissie

De regering geeft aan niet vooruit te willen lopen op de uitkomsten van de evaluatie van het adviesstelsel, maar neemt er in de ogen van de leden van de commissie wel een voorschot op met de vormgeving van de nieuwe Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (RLI). Is de regering bereid de uitkomsten van de hiervoor bedoelde evaluatie te leggen naast de uitgangspunten en vormgeving van de RLI en de leden van de commissie haar analyse van beide te doen toekomen?

In de memorie van antwoord noemt de regering het willen bevorderen van alternatieve werkwijzen door en voor de RLI. Waar denkt de regering in dit verband aan en waarom?

De Eerste Kamer en de regering ontvingen een brief van de Adviesraad Gevaarlijke Stoffen (AGS) van 28 oktober 20113. Graag ontvangen deze leden een reactie van de regering op deze brief, en op de problemen die de AGS signaleert.

De regering geeft in de memorie van antwoord aan geen inzicht te kunnen geven in de kosten van het commercieel advies op het terrein van de nieuwe raad (en dus van alle oude raden die worden opgeheven), teneinde dit te kunnen afzetten tegen de huidige begrote kosten van de RLI. De leden van de commissie zijn hierover nogal verbaasd, temeer omdat het kostenaspect van de advisering steeds een van de redenen is geweest voor de herstructurering van het advieslandschap. Graag ontvangen deze leden van de regering alsnog een nadere specificatie van de kosten van het commercieel advies in de achterliggende periode en van de kosten van de onafhankelijke adviescolleges waaruit de RLI is voortgekomen.

De voorzitter van de vaste commissie voor Infrastructuur, Milieu en Ruimtelijke Ordening, M. de Graaff

De griffier van de vaste commissie voor Infrastructuur, Milieu en Ruimtelijke Ordening, De Boer


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.