Verslag van een schriftelijk overleg inzake halfjaarlijks rappel toezeggingen 2011 - Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken en van het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (III) voor het jaar 2011

Dit verslag van een schriftelijk overleg is onder nr. C toegevoegd aan wetsvoorstel 32500 III - Vaststelling begroting van het Ministerie van Algemene Zaken en van het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2011.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken en van het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (III) voor het jaar 2011; Verslag van een schriftelijk overleg inzake halfjaarlijks rappel toezeggingen 2011
Document­datum 18-05-2011
Publicatie­datum 18-05-2011
Nummer KST32500IIIC
Kenmerk 32500 III, nr. C
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2010–2011

32 500 III

Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken en van het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (III) voor het jaar 2011

C

VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

Vastgesteld 12 mei 2011

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal heeft op 1 februari

2011 een brief gestuurd aan de minister-president inzake de halfjaarlijkse stand van zaken ten aanzien van de toezeggingen die door de hem aan deze Kamer zijn gedaan.

De minister-president heeft op 10 mei 2011 gereageerd.

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van

Staat / Algemene Zaken en Huis der Koningin1 brengt hierbij verslag uit van het gevoerde schriftelijk overleg.

De waarnemend griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis der Koningin, Fred Bergman

1 Samenstelling:

Holdijk (SGP), Bemelmans-Videc (CDA), Dölle (CDA), Meindertsma (PvdA), Eigeman (PvdA), Putters (PvdA), vicevoorzitter, Kox (SP), Ten Hoeve (OSF), Westerveld (PvdA), Engels (D66), Van Bijsterveld (CDA), Hendrikx (CDA), De Vries-Leggedoor (CDA), Duthler (VVD), Huijbregts-Schiedon (VVD), voorzitter, Van Kappen (VVD), Schaap (VVD), K.G. de Vries (PvdA), Ten Horn (SP), Quik-Schuijt (SP), Vliegenthart (SP), De Boer (CU), Lagerwerf-Vergunst (CU), Böhler (GroenLinks), Laurier (GL), Koffeman (PvdD), Yildirim (Fractie-Yildirim) en Knip (VVD).

BRIEF AAN DE MINISTER-PRESIDENT, MINISTER VAN ALGEMENE ZAKEN

Den Haag, 1 februari 2011

De Eerste Kamer maakt halfjaarlijks de stand van zaken op ten aanzien van de toezeggingen die door de bewindspersonen aan deze Kamer zijn gedaan. In verband met het aantreden van het nieuwe kabinet maak ik graag van de gelegenheid gebruik om u – eenmalig – ter informatie een volledig overzicht aan te bieden van de openstaande of deels voldane toezeggingen die door uw ambtsvoorganger zijn gedaan. Ook toezeggingen met een onbepaalde termijn zijn in dit overzicht opgenomen.

Doordat de portefeuilles van de bewindspersonen bij het aantreden van het nieuwe kabinet opnieuw zijn vastgesteld, kan het voorkomen dat een toezegging niet correct is geadresseerd. Indien dit het geval is, verneemt de Kamer dit uiteraard graag.

Daarnaast treft u ter verificatie het gebruikelijke halfjaarlijkse overzicht aan van de openstaande en deels voldane toezeggingen waarvan de termijn volgens onze informatie op 1 januari 2011 is verstreken. Teneinde een geactualiseerd overzicht aan de verantwoordelijke commissie(s) voor te kunnen leggen, verneemt de Kamer eventuele correcties en een prognose van de termijnen waarop de toezeggingen zullen worden nagekomen, graag voor vrijdag, 11 maart 2011.

Beide overzichten, die deels samen kunnen vallen, worden u ook digitaal toegezonden.1

De Eerste Kamer tracht de toezeggingenregistratie zo actueel mogelijk te houden en is er derhalve bij gebaat als brieven, nota’s, wetsvoorstellen en dergelijke, waarin aan een toezegging aan de Eerste Kamer wordt voldaan, rechtstreeks naar deze Kamer worden gezonden, onder vermelding van het registratienummer.

P. R. H. M. van der Linden

1 Totaaloverzicht:

http://www.eerstekamer.nl/rappel?rappel=

vimbk5akm4wp&ministerie=vghyngkof7kb

Rappel: http://www.eerstekamer.nl/rappel?

rappel=vimbjq82b3id&ministerie

=vghyngkof7kb

BRIEF VAN DE MINISTER-PRESIDENT, MINISTER VAN ALGEMENE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 10 mei 2011

In uw brief d.d. 1 februari 2011, met kenmerk 147 878 legt u een weergave van door de minister-president gedane toezeggingen aan de Eerste Kamer ter verificatie voor, met het verzoek eventuele correcties en een prognose te geven van de termijn waarbinnen deze zullen zijn nagekomen. Het betreffen de toezeggingen T00930 (Meer aandacht voor duurzaamheid), T00947 (Gecoördineerd optreden bij crises) en T00939 (Rol lokale overheden bij energievoorziening).

Bij brief van 31 augustus 2010 (3094416) heeft het ministerie van Algemene Zaken u reeds laten weten dat aan toezegging T00930 reeds uitvoering is gegeven met de publicatie «Schaarste & Transitie, kennisvragen voor toekomstig beleid». Deze is u aangeboden door de voormalige minister van VROM (31 793, nr. 39, met bijlage). Genoemde publicatie ziet nadrukkelijk ook op toezegging T00947, hetgeen betekent dat aan deze toezegging eveneens uitvoering is gegeven.

Resteert toezegging T00939. Tijdens het overhedenoverleg, dat enkele malen per jaar onder voorzitterschap van de minister-president bijeen komt, spreekt de minister-president met de voorzitters van VNG, IPO en UvW over verschillende thema’s die voor het openbaar bestuur van belang zijn. In het bestuursakkoord met de medeoverheden van 21 april 2011 (32 749, nr. 1) is ondermeer afgesproken dat de betrokken overheden zich gezamenlijk inzetten voor het op orde brengen van de energievoorziening en het toekomstbestendig maken hiervan. In die zin is uitvoering gegeven aan toezegging T00939.

De Minister-President, Minister van Algemene Zaken, Mark Rutte

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.